Zaščita osebnih podatkov

Naslov spletne strani je: https://www.jadralno-drustvo-potepuh.si/wordpress.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Komentarji

Ko obiskovalci komentirajo vsebino naših strani, se hrani vsebina komentarjev, za zaščito pred smetenjem pa tudi IP naslov in podatki o brskalniku.

Kratek anonimiziran niz sestavljen iz vašega poštnega naslova (hash) se lahko pošlje storitvi Gravatar (https://automattic.com/privacy/). Po odobritvi objave vašega komentarja, se poleg komentarja prikaže slika vašega profila.

Mediji

Ko na spletno stran shranjujete slike, se izogibajte pošiljanju lokacijskih podatkov, ki so shranjeni v slikah (EXIF GPS). Obiskovalci lahko dostopajo do teh podatkov.

Kontaktni obrazci

Piškotki

Če objavite komentar, se lahko odločite, da podatke o prijavi shranite v piškotek. Ti so namenjeni udobnejši prijavi pri naslednjih komentarjih. Ti piškotki se hranijo eno leto.

Pri obisku strani za prijavo, bo stran objavila začasen piškotek brez osebnih podatkov. Namen je ugotavljanje, ali brskalnik podpira hranjenje piškotkov.

Ob prijavi boste prejeli nekaj piškotkov, ki hranijo vašo prijavo (veljavnost dva dni, oziroma dva tedna, če izberete opcijo Zapomni se me) in zaslonske nastavitve (veljavnost eno leto). Ko se s strani odjavite, se prijavni piškotek izbriše.

Ob objavi prospevka, se prav tako shrani piškotek s številko prispevka, ki ga urejate (veljavnost en dan).

S kom delimo vaše podatke

Osebnih podatkov, ki jih vnesete, da lahko komentirate prispevke, ne delimo z nikomer.

Kako dolgo hranimo podatke

Komentarji in njihovi meta podatki se hranijo neomejeno.

Vsi prijavljeni uporabniki lahko kadarkoli vidijo, popravijo ali brišejo svoje osebne podatke (z izjemo uporabniškega imena). Te podatke lahko spreminja tudi upravljalec spletne strani.

Vaše pravice do osebnih podatkov

Če imate na naši strani prijavljen račun, ali ste objavilil komentar, lahko zahtevate izvozno datoteko z vsemi podatki, ki jih hranimo. Lahko tudi zahtevate brisanje vseh podatkov, ki se nanašajo na vas. To pa se ne nanaša na podatke, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.

Kam pošiljamo vaše podatke

Komentarje lahko pošljemo na avtomatizirano spletno stran za odkrivanje smeti (spam).