The Ocean Race Europe

V nekoliko nepričakovanem trenutku se je konec maja začela The Ocean Race Europe, bivši Volvo, Whitbread … To še ni tista prava dirka okoli sveta, je pa zanimiva priprava in predstavitev formata tekmovanja.

Okoli sveta se bodo spet odpravili oktobra 2022, ob 50. obletnici prve izvedbe tekmovanja.

Regata JDP 2021

Po koronskem oddihu smo se končno spet srečali tudi na morju. V nekoliko zmanjšanem številu, a še vedno dovolj za dva prijetna plova. Prvi plov od Kaprij do Tijata so zaradi tehničnih težav končale le tri posadke, drugi skrajšani plov okoli Zmajana pa vseh pet. Tudi tokrat se je druženje zaključilo na Prviču, le da zaradi situacije ni bilo skupne večerje.

Po končani regati smo se tri barke odpravile še na potepanje do Visa. Z ugodnim vetrom smo uživali še v treh krasnih jadralskih dnevih.

Rezultati regate:

1.Bojan Kovačič3 točke (2 + 1)
2.Slavc Zdešar4 (1 + 3)
3.Grega Nered8(DNF + 2)
4.Zlato Pandel8 (3 + 5)
5.Goran Balen10 (DNF + 4)

Majsko jadranje 2021

Letošnje regate se bo predvidoma udeležilo 5 posadk in spremljevalna ekipa veterinarjev. Nekateri bomo jadranje podaljšali na cel teden. Odhod je 22. maja, začnemo pa v Šibeniku.

Sestanek IO JDP

25. februarja 2021 je bil v klubskih prostorih sestanek IO JDP. Udeležili so se ga trije člani IO.

• Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja korona virusa letos ne bo občnega zbora kluba.
  • Trenutno je dogovorjeno, da lansko regato izvedemo v istem terminu letos, med 22. in 25 majem. Seveda če bo zdravstvena situacija to dovoljevala.

Tedenski sestanki na internetu

23.10.2020

Zaradi prehoda na zimski čas in omejitev gibanja se začetek tedenskih sestankov prestavlja na 18:00 uro. Prav tako bo naslednji teden poizkusno na voljo spet virtualni sestanek ob 20:30.

21.5.2020

Ob spoštovanju splošnih priporočil za obvladovanje korone razlogov za virtualne sestanke ni več. Če že ne gremo na regato, se pa vidimo.

13.5.2020

Dolgi dnevi so primerni za vse kaj drugega, kot čepenje pred računalniki. Zato so od danes tedenska srečanja prestavljena na 20:30. Vse ostane nespremenjeno, le dobimo se uro kasneje.

LP Grega

30.3.2020

Dokler so javna zbiranja prepovedana se lahko pridružite klubskim sestankom na internetu vsak četrtek zvečer ob 19:30. Čas sestanka je omejen na 40 minut. Ob prvi prijavi morate dovoliti nalaganje klienta za sestanke Zoom.us. Podatki o sestanku pa so naslednji:

Topic: Četrtek z JD Potepuh
Time: every Thursday from 19:30 till 20:20

Join Zoom Meeting

Meeting ID: 674 257 240
Password: 021809

Majsko jadranje 2020

17.4.2020

Majsko jadranje je prestavljeno na naslednje leto med 22. in 25. majem 2021. Pogodbe so sklenjene za enako obdobje, kot ste želeli letos.

26.3.2020

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja korona virusa je letošnja regata pod velikim vprašajem. Trenutni dogovor s čarteristom je, da lahko rezervirane barke uporabimo maja (če bodo razmere seveda to dopuščale), konec septembra ali naslednje leto. Dokončna odločitev bo padla sredi aprila.

Dodatno smo se v klubu dogovorili, da v primeru odpovedi letošnjega jadranja, plačane članarine veljajo tudi za naslednje leto. Prav tako bomo na željo skiperjev vrnili preplačila akontacij za jadranje.

Ostanite zdravi
Grega

Korona virus

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja korona virusa, so klubska druženja ob četrtkih do preklica odpovedana. Bova po poskrbela, da se zaloge ne bodo pokvarile in jih bova pridno menjala.

Kikladi 2019

Jutro v Loutri

Konec septembra smo planirali klubko jadranje v Grčiji. Na koncu je sicer odšla le ena posadka, a že za naslednje leto se obeta več ekip.

Zaradi izgubljene prtljage smo morali pot prilagoditi grškim zmožnostim prevoza prtljage. Tako nas je dohitela šele tretji dan na Parosu. Ker pa smo takih težav že navajeni, smo imeli v ročni prtljagi dovolj robe za prve dni.

Pot nas je vodila iz Lavria do Loutre na otoku Kythnos. Tam smo si zvečer privoščili namakanje v toplicah sredi plaže.

Naslednje jutro smo nadaljevali proti Parosu, kamor je bila napotena naša prtljaga. Z najetim avtom smo odšli na letališče, hkrati pa še obredli cel otok.

Naslednja postaja je bilo mesto Ermoupoli na otoku Siros. Siros je upravno redišče Kikladov. S tem smo zaključili s postanki v civilizaciji. Naslednje dve noči smo prebili na sidru, prvo še na Sirosu, naslednjo pa na Kythnosu.

Zadnji dan smo si ogledali še Pozejdonov tempelj na polotoku Sounion in se vrnili v Lavrio.