Jadralno Društvo POTEPUH

Potepuh odsev

Zgodaj spomladi leta 1990 se je zbrala skupina jadralskih zanesenjakov in ljubiteljev jadranja ter ustanovila Jadralno društvo Potepuh s sedežem na Bernekerjevi 30 v Ljubljani.

Ustanovni člani, Tomaž Žabjek, Mitja Kobal, Gregor Nered, Bojan Zakrajšek, Matjaž Turek, Ivan Klopčič, Vladimira Zakotnik, Dušan Zakotnik, Vanda Klopčič, Marjan Filipčič in Damjan Lipužič, smo se začeli zbirati v klubskih prostorih, ki nam jih je velikodušno odstopil Gregor Nered v Rožni dolini c. IX/3. Tam smo še danes in sicer vsak četrtek od 20 ure naprej. Z morjem smo se srečavali vsak po svoje, večina pa nas je prišla iz takrat edinega kluba v Ljubljani – JKL. V Potepuhu se počutimo svobodnejši in predvsem sebi enaki, ne glede na izkušnje ali klubski staž, kar bomo vedno poudarjali kot važnejšo društveno normo. Srečate nas lahko po vsem Jadranu na takšnih in drugačnih jadrnicah, nekateri pa se v zadnjem času odpravljajo tudi dlje.

Osrednja dejavnost društva je organizacija različnih oblik “klatenja” po morju. Majsko jadranje je vrhunec naše vsakoletne pomorske dejavnosti. Takrat se pomerimo za prehodni Potepuhov pokal na navigacijski regati in zmagovalce ter najboljše jadralce nagradimo na skupni večerji. Jesenska jadranja so namenjena lovu na morske milje in obisku novih krajev. V zadnjih letih smo večino jesenskih jadranj organizirali v Jonskem morju, obiskali pa smo tudi Eole in Egejsko morje. Fotoreportaže z jesenskih jadranj si lahko ogledate na naših spletnih straneh. Smo člani Jadralne Zveze Slovenije, tako da je pri nas mogoče dobiti tudi tekmovalno licenco.

Upravni organi Jadralnega Društva Potepuh

Izvršni odbor